Ένας όμορφος κόσμος

Η μαγεία του υδάτινου κόσμου μέσα από τα μάτια ενός αρχάριου ενυδρειόφιλου.

Το νέο ενυδρείο στήθηκε και ο Νηρέας μετακόμισε. Στη συνέχεια προστέθηκαν ένα ξύλο, μία πέτρα και δύο φυτά επιπλέον, μία ακόμη anubia και ένας εχινόδωρος.

Το ξύλο είναι ανάποδα επειδή επιπλέει.
Θέλει χρόνο για να απορροφήσει νερό και να βυθιστεί.
Έπειτα άρχισα να σκέφτομαι ποιος θα ήταν ο ιδανικός συγκάτοικος για το Νηρέα. Κανονικά ένα χρυσόψαρο σαν το Νηρέα χρειάζεται τουλάχιστον 120 εκατοστά και αρκετά λίτρα γιατί μεγαλώνει πολύ. Το δικό μου ενυδρείο είναι 80 εκατοστών και 110 λίτρων. Ίσως θα έπρεπε να τον δώσω και να επιλέξω άλλα είδη ψαριών, ή έστω 2 fancy χρυσόψαρα που έχουν ως ελάχιστη απαίτηση ενυδρείο 80 εκατοστών και τουλάχιστον 40 λίτρα ανά ψάρι. Μου ήταν όμως πολύ δύσκολο να τον δώσω, κι έτσι αποφάσισα να τον κρατήσω με την ελπίδα αργότερα να του προσφέρω ένα μεγαλύτερο ενυδρείο ή ιδανικά μία λιμνούλα.



Ο Πρωτέας, ένα oranda red cap.
Πριν περίπου μία εβδομάδα ήρθε ο νέος συγκάτοικος του Νηρέα, ένα oranda red cap. Αυτό το είδος χρυσόψαρου λέγεται έτσι επειδή είναι σα να φοράει ένα κόκκινο καπελάκι στο κεφάλι του. Στην αρχή ο Νηρέας δεν του έδινε σημασία, μάλιστα μερικές φορές τον τσιμπούσε, σα να του έλεγε: "Άδειασέ μας τη γωνιά, καλά ήμουν μόνος μου" ή σα να ήθελε να του δείξει ποιος κάνει κουμάντο εδώ! Στη συνέχεια συνήθισαν το ένα το άλλο και τώρα πια το μικρό συχνά ακολουθεί το μεγάλο.


Δεν επέλεξα τυχαία τα ονόματα των ψαριών. Ήθελα να είναι αρχαία ελληνικά ονόματα και να έχουν σχέση με τα ύδατα! Ο Νηρέας και ο Πρωτέας είναι δύο από τους τρεις γέροντες της θάλλασας, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσαν

Ελάτε στην παρέα!

Επισκέπτες

Όμορφοι κόσμοι

Social Icons

Featured Posts